WAT DOET STICHTING LEEFBAARHEIDSGROEP BERGHAREN?

Leefbaarheidsgroep Bergharen (LBG) werft en stelt vrijwilligers beschikbaar voor verschillende werkzaamheden op Down The Rabbit Hole, zoals op- en afbouw van de parkeervelden en het regelen van het verkeer op de parkeervelden, de Kiss ’n Ride, de backstage en crew parking.

Voor de vrijwilligers op de medewerkingscamping zal een ontbijt en lunch verzorgd worden. Om deze werkzaamheden te kunnen verrichten dienen alle vrijwilligers een verkeersregelaarsexamen af te leggen. De coördinatie is in handen van de LBG.

PARKEERVELDEN

Op DTRH komen dit jaar naar verwachting 45.000 bezoekers. Deze zullen voor een groot deel op donderdag arriveren. Dit betekent dat er rond de 12.000 auto’s moeten worden geparkeerd. Als verkeersregelaar op de parkeervelden zorg je ervoor dat de verkeersstromen zo soepel mogelijk verlopen door de chauffeurs goede aanwijzingen te geven.

KISS 'N RIDE & TAXISTANDPLAATS

Naast het regelen van het verkeer op de parkeervelden worden er ook verkeersregelaars ingezet op de Kiss ‘n Ride om te zorgen dat auto’s snel doorstromen bij het brengen van de festivalgangers en dat het niet gebruikt wordt voor lang parkeren. Op de taxistandplaats begeleid je het in-sorteren van de bussen en taxi's en zorg je ervoor dat de bezoekers binnen het wandelgebied blijven.

PENDELBUS

Tussen station Wijchen en het festivalterrein pendelt er een bus voor festivalbezoekers die met het openbaar vervoer komen. De pendelbus stopt dicht bij de entree en de bezoekers kunnen vanaf hier het terrein op.

BETAALPOORTJES

De meeste bezoekers van DTRH hebben direct bij aanschaf van hun festivalticket ook een parkeerticket gekocht. De vrijwilligers die werken bij de betaalpoortjes scannen deze tickets.