WAT DOET STICHTING LEEFBAARHEIDSGROEP BERGHAREN?

Leefbaarheidsgroep Bergharen (LBG) werft en stelt vrijwilligers beschikbaar voor verschillende werkzaamheden op Down The Rabbit Hole, zoals op- en afbouw van de parkeervelden en het regelen van het verkeer op de parkeervelden, de Kiss ’n Ride, het backstage en crew parkeren, Milieu diensten op de festivalcampings en een kookploeg voor de verzorging van de vrijwilligers. Om deze werkzaamheden te kunnen verrichten dienen alle vrijwilligers een verkeersregelaarsexamen af te leggen. Coördinatie is in handen van de LBG.

PARKEERVELDEN

Op DTRH komen dit jaar naar verwachting 40.000 bezoekers. Deze zullen voor een groot deel op donderdag arriveren. Dit betekent dat er rond de 14.000 auto’s moeten worden geparkeerd. Als verkeersregelaar op de parkeervelden zorg je ervoor dat de verkeersstromen zo soepel mogelijk verlopen door de chauffeurs goede aanwijzingen te geven. Dit gebeurt vooral overdag maar op bepaalde dagen ook ‘s nachts. Verkeersregelaars hebben dan ook een meer observerende rol om, wanneer nodig, de beveiliging in te schakelen.

KISS 'N RIDE & TAXISTANDPLAATS

Naast het regelen van het verkeer op de parkeervelden worden er ook verkeersregelaars ingezet op de Kiss ‘n Ride om te zorgen dat auto’s snel doorstromen bij het brengen van de festivalgangers en dat het niet gebruikt wordt voor lang parkeren. Op de taxistandplaats begeleid je het in-sorteren van de bussen en taxi's en zorg je ervoor dat de bezoekers binnen het wandelgebied blijven.

PENDELBUS

Tussen de stations Lelystad en Dronten en het festivalterrein pendelt er een bus voor festivalbezoekers die met het openbaar vervoer komen. De pendelbus stopt dicht bij de entree en de bezoekers kunnen vanaf hier het terrein op.

BETAALPOORTJES

De meeste bezoekers van DTRH hebben direct bij aanschaf van hun festivalticket ook een parkeerticket gekocht. De vrijwilligers die werken bij de betaalpoortjes scannen deze tickets.

KEUKEN

LBG heeft een eigen kookploeg. Iedere dag bereidt de kookploeg drie verse maaltijden voor de medewerkers van LBG op de medewerkerscamping. Er is een ochtendkookploeg die zorgt voor het ontbijt en de lunch, en een avond-kookploeg die het avondeten verzorgt.

MILIEU

Een festival als Down the Rabbit Hole produceert net zoveel afval als de gemeente Dronten in een heel jaar. Op o.a. de festivalcampings zijn de medewerkers van LBG verantwoordelijk voor het ophalen van het vuilnis bij de badhuizen en het schoonhouden van de horecapleintjes naast de badhuizen op de campings. Dit betekent: voorzichtig door het publiek heen rijden met een bus en zorgen dat iedereen zijn tenen heel houdt. Een leukere klus dan menigeen denkt.

SITE CREW (facilitaire dienst / Jokers)

Iedere dag staat er een sitecrew standby. Dit betekent dat er tussen 07:00 en 16:00 uur en 15:00 en 24:00 uur een ploeg van ca. 6 medewerkers standby staat om bij te springen op de parkeerplaatsen, te helpen bij calamiteiten of ondersteuning te bieden waar dat nodig is. Daarnaast zorgen deze mensen voor het rondbrengen van eten/drinken op de parkings.

OPBOUWEN

Vrijwilligers kunnen ook helpen bij het opbouwen van de parkeervelden, Kiss 'n Ride en Camper Camping. Het werken in de op- en afbouw is fysiek zwaarder werk dan het regelen van verkeer op de parkeervelden!